در افراد مختلف و در سنین مختلف مشکلات ضعیف بینایی و دوربینی، نزدیک بینی، آستیگماتیسم به وجود می آید و فرد باید مدت ها از عینک استفاده کند. بسیاری از افراد می خواهند در ابتدای عمر ضعف بینایی یا دچار شدن به هر گونه مشکلات بینایی، چشم خود را عمل نمایند تا از عینک راحت شوند و دغدغه های استفاده از عینک را نداشته باشند اما عمل چشم شرایطی دارد که مهم ترین آن ثابت شدن نمره ی چشم می باشد. نکته ی قابل توجه این است که نمره ی چشم از یک سنی به بعد تغییر نمی کند و به عنوانی دیگر ثابت می ماند که شما می توانید در این مرحله اقدام به عمل چشم خود نمایید. نکته ی مهم دیگر این است که علاوه بر سن، برخی موارد و روش هایی وجود دارد که به ثابت ماندن نمره ی چشم کمک می کند.
نمره ی چشم
ابتدا باید با مفهوم نمره ی چشم آشنا شویم و بعد به راه های ثابت کردن آن بپردازیم. نمره ی چشم عددی می باشد که پزشکان و متخصصان چشم پزشکی با انجام معاینات مختلف به بیماری چشمی شما نسبت می دهند. ممکن است شما دچار ضعف بینایی، دور بینی، نزدیک بینی، آستیگماتیسم باشید. این عدد یا نمره ی چشم مانند معیار و سنجشی می باشد که دکتر با آن عینک طبی و عدسی مناسب با چشم شما را تعیین می نماید.
همان طور که مسلم است هر چه عدد نمره ی چشم شما بیشتر باشد، بیماری چشمی شما حادتر می باشد و عینکی که می خواهید تهیه کنید حتما باید مطابق نمره ی چشمتان باشد که پزشک تعیین نموده است در غیر این صورت استفاده از عینک نه تنها به درمان بیماری چشم شما و بهبود بینایی شما کمک نخواهد کرد بلکه باعث سردرد و حاد تر شدن مشکل بینایی شما خواهد شد.
چه زمانی می توان چشم را عمل کرد؟
برای عمل چشم باید نمره ی چشم شما ثابت شود تا بتوانید عملی موفق داشته باشید، در صورتی که شما قبل از ثابت شدن نمره ی چشم اقدام به عمل نمایید، با تغییر نمره ی چشم مجددا به عمل نیاز خواهید داشت که چندان مناسب نیست پس بهتر است بعد از ثابت شدن نمره ی چشم خود عمل را انجام دهید.
به طور معمول نمره ی چشم از ۱۸ سالگی تا ۲۵ سالگی ثابت می شود و این نظر بسته به نظر پزشکان متخصص چشم و اپتومتریست ها دارد که با توجه به معاینات مختلف آن را ارائه می دهند. عمل چشم در بهترین حالت باید یک سال پس از ثابت شدن نمره ی چشم انجام شود در حالی که برخی از پزشکان معتقدند که اگر در شش ماه نمره ی چشم کمتر از ۰٫۵ تغییر کند نیز می توان عمل چشم را انجام داد.
برای ثابت شدن نمره ی چشم علاوه بر سن ذکر شده، روش هایی وجود دارد که به ثابت شدن نمره ی چشم کمک می کنند. در این مقاله برخی از این روش ها را توضیح خواهیم داد.
عوامل و روش هایی که باعث ثابت شدن نمره ی چشم می شوند
همان طور که می دانید عوامل بسیاری در تغییر نمیره ی چشم وجود دارند و ممکن است این مسئله را حادتر کنند در مقابل اگر بتوانید راه کارهای مناسبی برای این عوامل انجام دهید، می توانید در ثابت شدن نمره ی چشم خود موثر باشید. متغییر بودن یا ثابت بودن نمره ی چشم بسته به عواملی می باشد که شما می توانید تعیین کننده ی هر یک از آن ها باشید که نمره ثابت بماند و یا تغییر کند. برخی از این عوامل عبارتند از:
- بیماری دیابت: بیماری دیابت سبب کاهش بینایی و در نتیجه افزایش نمره ی چشم بیمار دیابتی می شود اما اگر شما بیماری دیابت خود را به صورت کامل و صحیح کنترل کنید می توانید از این امر جلوگیری کنید و در نتیجه برای ثابت ماندن نمره ی چشم خود تلاش کرده اید. این امر به واسطه ی تغذیه ی مناسب و استفاده ی صحیح از داروهای دیابت میباشد که از بالا و پایین شدن قند خون خود جلوگیری کرده و همچنین اسیب های ناشی از این بیماری به بینایی خود را کنترل کرده اید.
- مصرف دارو: برخی از داروهای خاص ممکن است بر بینایی و در نتیجه تغییر نمره ی چشم اثر بگذارد در این حالت باید با پزشک خود مشورت کنید و در صورت امکان داروی خود را با داروهای بی اثر بر بینایی جایگزین کنید البته این در صورت امکان است و نظر پزشک بسیار مهم و غیرقابل انکار می باشد.
- ضربه به چشم یا سر: هر گونه ضربه به سر یا چشم می تواند باعث تغییر نمره ی چشم شما شود به همین دلیل باید در مراقبت از چشم های خود و سر بسیار حساس باشید تا دچار ضربه و تغییر در نمره ی چشم نشوید.
- اشعه های مضر: قرار گرفتن در معرض اشعه های مضر سبب کاهش بینایی و افزایش نمره ی چشم شود در نتیجه سعی کنید از اشعه های مضر دوری نمایید.
- نگاه کردن طولانی مدت به مانیتور: افرادی که با کامپیوتر یا لب تاپ بسیار کار میکنند باید دقت داشته باشند که این عمل باعث افزایش نمره ی چشم آن ها می شود و باید استفاده طولانی مدت خود را کاهش دهند اما در صورتی که فعالیت و کار شخص به گونه ای است که نمی توان ان را کاهش داد باید در هنگام استفاده و نگاه کردن به مانیتور اقداماتی را انجام دهند که تاثیر ان را کاهش دهد برخی از این اقدامات نور مناسب صفحه، استفاده از عینک های مخصوص و.. می باشد.
- استفاده ی بیش از حد از تلفن همراه: تلفن همراه یکی از عوامل مهمی است که متاسفانه به دلیل استفاده های مختلف و زیادی که در طول شبانه روز از ان می شود باعث اسیب جدی به بینایی می شود، افراد دارای بیماری های چشم بهتر است استفاده ی خود را کاهش دهند و یا به طور کنترل شده ای از تلفن همراه خود استفاده نمایند.
- استفاده از لوازم ارایشی غیر استاندارد: این عامل در خانم ها بسیار تاثیرگذار است ، استفاده از لوازم ارایش مربوط به چشم در صورت استاندارد نبودن سلامت چشم را به خطر میاندازد و باعث بیشتر شدن و تغییر نمره ی چشم می شود پس از لوازم ارایشی استاندارد استفاده کنید البته حتی در صورت استفاده از لوازم آرایشی استاندارد این نکته را درنظر بگیرید که خوابیدن با ارایش چشم حتی در صورت استاندارد بودن باعث افزایش نمره ی چشم خواهد شد.
- نور خورشید: نور خورشید دارای اشعه های مختلف و بسیاری است که برخی از این اشعه ها برای سلامت بدن مفید است در مقابل برخی از اشعه های خورشید مضر و بر بینایی تاثیر منفی می گذارند پس بهتر است در مقابل نور خورشید و اشعه های مضر آن بر بینایی با استفاده از کلاه آفتابی و عینک های آفتابی از چشم های خود محافظت کنید.
- عوامل وراثتی: عامل وراثتی که هر فرد از پدر و مادر خود به ارث می برد در بینایی نیز تاثیرگذار می باشد و شما نمی توانید در این مورد تغییری ایجاد کنید اما با رعایت نکاتی که در فوق گفته شد می توانید تا حدودی در ثابت ماندن نمره ی چشم خود موثر باشید.
No comment