تفاوت عدسی فتوکروم و آفتابی

امروز در این مقاله قرار است به تفاوت عدسی فتوکروم و آفتابی و مزایا ومعایب هرکدام بپردازیم. چنانچه مایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما همراه باشید.

عدسی‌های فتوکروم:

عدسی‌های فتوکروم (همچنین به عنوان عدسی‌های خودرنگ شناخته می‌شوند) عدسی‌هایی هستند که به طور خودکار تاریک و روشن می‌گردند. وقتی این عدسی‌ها به نور UV معرض می‌شوند، رنگ عدسی تاریکتر می‌گردد و در شرایط نور کمتر، رنگ عدسی روشن‌تر می‌شود. این تغییر در رنگ عدسی به دلیل واکنش فتوشیمیایی موادی است که در داخل عدسی قرار دارند.

عدسی‌های فتوکروم به طور عمده برای استفاده در عینک‌های آفتابی استفاده می‌شوند. وقتی در معرض نور خورشید قرار می‌گیرند، تاریکتر می‌شوند و جلوی ورود نور زیاد به چشم‌ها را می‌گیرند. این امکان را به شما می‌دهند تا بدون نیاز به عینک دیگری برای شرایط نوری مختلف، از یک جفت عینک برای همه مناسب‌ترین باشید.

عدسی‌های آفتابی:

عدسی‌های عینک آفتابی (همچنین به عنوان عدسی‌های ضد UV شناخته می‌شوند) عدسی‌هایی هستند که به منظور محافظت از چشم‌ها در برابر اشعه مضر UV ساخته شده‌اند. این عدسی‌ها از جنس خاصی ساخته شده‌اند که قادر به جذب و جلوگیری از نفوذ اشعه UV به چشم می‌باشند.

عدسی های آفتابی عمدتاً برای استفاده در عینک‌های طبی مورد استفاده قرار می‌گیرند. آنها به طور معمول برای محافظت از چشم‌ها در برابر اشعه UV زیادی که از طریق نور خورشید وارد می‌شود، استفاده می‌گردند. این عدسی‌ها دارای پوشش‌های خاصی هستند که از نفوذ اشعه UV جلوگیری می‌کنند و به چشم‌ها کمک می‌نمایند تا از بروز مشکلات مربوط به نور خورشیدی مانند از دست دادن بینایی، سوختگی قرنیه و بروز کاتاراکت پیشگیری کنند.

تفاوت عدسی فتوکروم و آفتابی

عدسی فتوکرومیک چیست؟

عدسی فتوکرومیک یا عینک فتوکرومیک یک نوع عدسی است که قابلیت تغییر رنگ خود را بر اساس شدت نور محیط دارد. این عدسی‌ها به طور خودکار و در عرض چند ثانیه به رنگ تاریکتر تبدیل می‌شوند و در شرایط نور کمتر مجدداً به رنگ روشنتر بازمی‌گردند.

عدسی‌های فتوکرومیک از فناوری فتوشیمیایی استفاده می‌کنند. در داخل این عدسی‌ها، موادی وجود دارند که در برابر اشعه UV حساسیت دارند و به طور ترکیبی و واکنش فتوشیمیایی، تغییر رنگ می‌دهند. وقتی این عدسی‌ها به نور UV معرض می‌شوند، مواد درون عدسی تحت تأثیر قرار می‌گیرند و تاریکتر می‌شوند. در شرایط نور کمتر، مواد داخل عدسی به آرامی به حالت اولیه خود بازمی‌گردند و رنگ عدسی روشنتر می‌شود.

استفاده از عدسی‌های فتوکرومیک در عینک‌های آفتابی بسیار رایج است. با این عینک‌ها، می‌توانید در شرایط نوری مختلف بدون نیاز به تعویض عینک، از محافظت لازم برخوردار شوید. زمانی که در معرض نور خورشید قرار می‌گیرید، عدسی‌های فتوکرومیک تاریکتر می‌شوند و جلوی نفوذ نور زیاد به چشم‌ها را می‌گیرند. در شرایط نور کمتر، رنگ عدسی به حالت روشنتر بازمی‌گردد تا به چشم‌ها اجازه دهد تا به خوبی ببینند.

آیا عدسی فتوکرومیک برای چشم خوب است؟

با استفاده از عدسی فتوکرومیک، می‌توانید در معرض نور خورشید قرار بگیرید و در عین حال از محافظت لازم برخوردار شوید. وقتی عدسی‌ها به نور UV معرض می‌گردند، به طور خودکار تاریکتر می‌شوند و جلوی ورود نور زیاد به چشم‌ها را می‌گیرند. این کمک می‌کند تا چشم‌ها از اشعه UV ضار و تابش نور خورشید محافظت شوند. در شرایط نور کمتر، عدسی‌ها به طور آرامی به رنگ روشنتر بازمی‌گردند و این به چشم‌ها اجازه می‌دهد به خوبی ببینند.

عدسی فتوکرومیک همچنین می‌تواند برای افرادی که نیاز به عینک دارند، بسیار مفید باشد. با استفاده از عینک فتوکرومیک، شما می‌توانید یک جفت عینک چندمنظوره داشته که در شرایط نوری مختلف برای شما مناسب باشد، بدون اینکه نیاز به تعویض عینک داشته باشید.

تفاوت عدسی فتوکروم و آفتابی

مزایای عدسی فتوکروم و آفتابی

در ادامه بحث درباره تفاوت عدسی فتوکروم و آفتابی باید بگوییم:

مزایای عدسی فتوکروم:

  • تنظیم خودکار: عدسی فتوکروم قابلیت تنظیم خودکار رنگ خود را بر اساس شدت نور محیط دارد، بدین ترتیب می‌تواند به طور دقیق به شرایط نوری و محیطی واکنش نشان دهد.
  • چندمنظوره: با استفاده از عدسی فتوکروم، شما نیاز به جفت عینک متفاوت برای شرایط نوری مختلف ندارید. این عدسی‌ها قابلیت پوشیدن همه جا را با تنظیم رنگ خود در هر شرایط نوری فراهم می‌کنند.
  • محافظت از چشم: عدسی فتوکروم قادر است به طور مؤثری از اشعه مضر UV محافظت نماید و جلوگیری از ورود نور زیاد به چشم‌ها را به عمل آورد. این می‌تواند به پیشگیری از بروز مشکلات چشمی مرتبط با نور خورشید کمک کند.

مزایای عدسی آفتابی:

  • محافظت از اشعه UV: عدسی‌های آفتابی با پوشش‌های خاصی که از نفوذ اشعه UV جلوگیری می‌نمایند، چشم‌ها را در برابر اشعه UV ضار محافظت می‌کنند. این می‌تواند به پیشگیری از آسیب به قرنیه، شبکیه و لنز چشم کمک نماید و بروز مشکلاتی مانند سوختگی قرنیه، کاتاراکت و ماکولار دژنراسیون را کاهش دهد.
  • کاهش درخشندگی: عدسی‌های آفتابی می‌توانند درخشندگی نور خورشید را کاهش دهد.
  • راحتی و آسایش: عدسی‌های آفتابی با کاهش درخشش نور خورشید، به شما امکان می‌دهند تا در فضای باز و شرایط نوری سفید، راحتی و آسایش بیشتری داشته باشید. این عدسی‌ها مانع از برخورد مستقیم چشم با نور خورشید می‌شوند و امکان دیدن بهتر را فراهم می‌کنند.

معایب عدسی فتوکرومیک

  • زمان واکنش: زمانی که عدسی فتوکرومیک به تغییر رنگ می‌پردازد، ممکن است زمان بردارد. عموماً طی چند ثانیه تا چند دقیقه، رنگ عدسی از حالت تاریکتر به حالت روشنتر یا برعکس تغییر می‌کند. این زمان واکنش ممکن است در برخی موارد اندکی تأخیر در تطبیق چشم با تغییر نوری ایجاد نماید.
  • وابستگی به نور UV: عدسی فتوکرومیک بر روی نور UV وابسته است تا بتواند تغییر رنگ دهد. این به این معنی می باشد که در مواردی که شدت نور UV کم است (مانند داخل ساختمان‌ها)، عدسی فتوکرومیک ممکن است کمتر تغییر رنگ داشته باشد و به حالت روشنتری بماند.
  • قابلیت تنظیم محدود: عدسی فتوکرومیک قابلیت تنظیم خودکار رنگ را داشته، اما محدودیتی در محدوده تنظیم رنگ وجود دارد. برخی افراد ممکن است به دلایل فنی یا بیولوژیکی نتوانند به‌طور کامل از تنظیمات عدسی فتوکرومیک بهره‌برداری کنند.

معایب عینک آفتابی طبی

  • محدودیت در دید: استفاده از عینک آفتابی طبی به معنی داشتن لنز‌های رنگی است که تأثیری بر دید شما دارد. لنز‌های رنگی می‌توانند باعث کاهش واضحیت تصاویر و تغییر رنگ واقعی آن‌ها شوند.
  • نیاز به تطبیق: تطبیق با استفاده از عینک آفتابی طبی ممکن است نیاز به مدت زمانی برای چشم‌ها داشته باشد. در برخی موارد، ممکن است احساس تاری دید، سردرد یا سرگیجه ناشی از تغییرات ناگهانی در رنگ لنزها را تجربه کنید.
  • محدودیت در شرایط نوری: عینک آفتابی طبی معمولاً برای شرایط نوری خاص طراحی شده‌اند. در صورتی که در شرایط نوری متفاوت قرار گیرید، ممکن است به عینک‌های آفتابی طبی دیگری نیاز داشته باشید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *