استفاده از لنزهای دائمی بجای عینک

خیلی از ما، نام لنزهای دائمی را شنیده‌ایم، وقتی لنزهای دائمی در چشم قرار می‌گیرند عیوب انکساری را رفع می‌کنند. لنز‌های دائمی مثل لنز‌های معمولی نیاز به نگهداری روزانه ندارند و مثل عینک‌ها دست و پا گیر نیستند. انتخاب بین لنز طبی یا عینک، بیشتر به سلیقه خود فرد بستگی دارد؛ علاوه بر این، به درجه ضعیفی چشم، بودجه فرد، قیمت لنز یا عینک و در نظر گرفتن راحتی و زیبایی از عوامل موثر در انتخاب لنز دائمی به جای عینک می‌باشد. البته پیشنهاد می‌کنیم که قبل از انتخاب لنز دائمی‌ یا عینک به چشم پزشک مراجعه کنید، تا معاینات و بررسی‌ها انجام شود و تشخیص دهد که استفاده از کدام یک برای شما مناسب است.‌   با ما همراه باشید تا مزایا و معایب استفاده از لنزهای دائمی بجای عینک را بررسی کنیم‌.

لنز‌ دائمی چیست؟

عمل لنز دائمی چشم یک روش موثر و ایمن برای اصلاح بینایی شما است. اگر نمره چشم شما بالا باشد و امکان لیزر وجود نداشته باشد، عمل لنز دائمی چشم جایگزین خوبی است. اکثر افراد از عملکرد دقیق لنز‌های دائمی بی‌خبر هستند. لنزهای دائمی‌مانند لنزهای معمولی است؛ با این تفاوت که لنزهای دائمی در داخل چشم قرار می‌گیرند، اما لنزهای معمولی فقط در سطح خارجی چشم گذاشته می‌شوند. لنز‌های دائمی‌برای اصلاح مشکلات بینایی مانند نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم ساخته شده‌است.

لنزهای دائمی جایگزین عدسی طبیعی چشم نمی‌شوند. لنز‌ها در عمل کاشت، در پشت عنبیه و جلوی عدسی قرار می‌گیرند. وقتی که لنز‌های دائمی در چشم کاشته شدند شما حتی آن را احساس نمی‌کنید و کاملا ناپدید است. عمل کاشت لنز، قالبا به جای عمل جایگزین لیزیک، صورت می‌گیرد، اما اگر پزشک هر کدام از علائم نزدیک بینی خیلی شدید، قوزقرنیه، ابتلا به سندروم خشکی چشم و شکل غیر طبیعی قرنیه را در بیمار مشاهده کند، احتمالاً او را از این عمل منع می‌کند.

استفاده از لنزهای دائمی بجای عینک

مزایای لنز‌های دائمی

استفاده از استفاده از لنزهای دائمی بجای عینک مزایای زیادی دارد و روز به روز تعداد طرفداران آن بیشتر می‌شود. در پایین، چندین مزایای استفاده از لنزهای دائمی را بررسی خواهیم کرد

کیفیت دید عالی: شکل طبیعی قرنیه با عمل کاشت دائمی حفظ می‌شود. کیفیت بینایی مخصوصاً برای افراد، با نمره چشم بالا بسیار خوب خواهد شد. دید در شب افراد هم بهبود چشمگیر خواهد داشت. اگر عینک‌ها دچار خراش، یا کثیف شوند، دید افراد را محدود می‌کند؛ اما لنزهای دائمی این محدودیت‌ها را ندارند

عدم نیاز به تعمیر و نگهداری: عینک‌ها به طور منظم، نیاز دارند تا با ابزار و وسایل خاص تعمیر و تمیز شوند. عینک‌ها بعد از یک مدت مشخص غیر قابل استفاده می‌شوند و همچنین لنزهای معمولی هم بعد از هربار استفاده نیاز به ضدعفونی و مراقبت دارند و این پروسه بسیار خسته کننده است. لنزهای دائمی نیازی به تمیز کردن، ضد عفونی و برداشتن از چشم را ندارند

روشی غیر تهاجمی و سریع: عمل کاشت لنز‌های دائمی بسیار سریع است و بین ۷ دقیقه تا نیم ساعت طول می‌کشد. این زمان بسیار کم را با افرادی که مجبور هستند تا آخر عمر از عینک استفاده کنند مقایسه کنید بیماران با عمل لنزهای دائمی می‌توانند عیوب بینایی خود را اصلاح کنند در حالی که دیگران، سال‌های زیادی مجبور به استفاده از لنز یا عینک هستند.

معایب استفاده از لنزهای دائمی

هر سکه دو رو دارد و استفاده از لنزهای دائمی بجای عینک در کنار مزایا، معایبی نیز به همراه دارد.

قیمت بالا: خرید یک جفت عینک، هزینه زیادی برای ما ندارد، هزینه عمل کاشت لنزهای دائمی، به عوامل مختلفی بستگی دارد. توجه داشته‌باشید، هزینه‌ها در درازمدت، معمولاً اقتصادی تر است

دارای محدودیت سنی: سازمان غذا و داروی آمریکا، لنز‌های دائمی را برای بیماران ۲۱ تا ۴۵ سال تایید کرده‌است. اما اگر افراد بالای ۴۵ سال هم این عمل را انجام دهند برای آنها هیچ اتفاقی نمی‌افتد، نیاز افراد بالای ۵۰ سال برای اصلاح بینایی، بسیار بیشتر از سنین پایین است. افراد در دهه ۴۰ زندگیشان متوجه اثرات پیری روی چشمان خود می‌شوند جراح با بررسی‌های دقیق چشم و دیگر قسمت‌های بدن، تعیین می‌کند که آیا شما کاندید خوبی برای عمل لنز دائمی هستید یا خیر.

نیاز به چکاپ سالیانه: لنز‌های دائمی‌برای حضور همیشگی در چشم‌ها ساخته شده‌اند، اما برای اطمینان از کارکرد‌شان و موقعیت ایمپلنت‌ها بهتر است در سال یک بار توسط پزشک یا جراح خود چکاپ شوید.

استفاده از لنزهای دائمی بجای عینک

چه زمانی لنز‌های دائمی به کار ما می‌آیند؟

هنگام ورزش: لنزهای دائمی‌برای کسانی که ورزش می‌کنند و تحرک زیادی دارند، مناسب است. وقتی از لنزهای دائمی استفاده می‌کنید، دیگر در هنگام ورزش نگران خطر شکستن عدسی عینک و رفتن تکه‌های آن به داخل چشم وجود ندارد، از این رو استفاده از لنزهای دائمی بجای عینک انتخاب امن‌تری هستند.

 هنگام مهمانی: اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که می‌خواهید در مهمانی‌ها ظاهر کلی صورت شما تغییر نکند و مانعی جلوی چشم‌های شما نباشد، استفاده از لنزهای دائمی به جای عینک گزینه مناسب‌تری است.

عمل کاشت لنز دائمی به چه صورت است؟

شما یک هفته قبل از عمل باید به چشم پزشک مراجعه کنید. پزشک از لیزر برای ایجاد کردن سوراخ‌های ریز بین قسمت قدامی‌چشم و لنز استفاده می‌کند. او با این کار از تجمع شار و مایع در چشم شما پس از عمل جلوگیری می‌کند. ممکن است جراح به شما آرام‌بخش خفیف بدهد تا آرام باشید. همچنین امکان دارد پزشک در اطراف چشم شما تزریق انجام دهد تا به طور موقت آن را حرکت ندهید.

جراح، چشم و ناحیه اطراف آن را تمیز می‌کند و پلک‌های شما را با ابزاری به نام اسپکولوم باز می‌کند پزشک یک برش بسیار کوچک در چشم شما ایجاد می‌کند و یک روان کننده برای محافظت از قرنیه استفاده می‌کند. سپس جراح لنز دائمی را در داخل بخشی که برش داده‌است قرار می‌دهد. این لنز آن‌قدر نازک و باریک است که ممکن است آن را به صورت تا شده داخل چشم قرار بدهد و سپس باز شود. جراح روان کننده را خارج می‌کند و بسته به بزرگی برش، از بخیه‌های کوچک استفاده می‌کند.

قطره یا پماد چشمی‌زده می‌شود و چشم با یک چسب پوشانده می‌شود. کل این پروسه تقریباً بین ۷ دقیقه تا نیم ساعت طول می‌کشد و بعد از آن‌‌به بخش منتقل می‌شوید و چند ساعت زیر نظر خواهید بود.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *