برف کوری

حتما شما هم دیده اید که برخی افراد هنگام ورزش اسکی از عینک‌های مخصوصی استفاده می‌کنند. این عینک که ساختاری شبیه به عینک آفتابی دارد از چشم‌ها در برابر اشعه‌های مضر نور خورشید جلوگیری می‌کند. اما جالب است بدانید که نور مضر خورشید توسط برف و یخ به شدت انعکاس می‌یابد و در نتیجه می‌تواند به چشم افراد آسیب‌هایی بسیار جدی وارد نماید. به همین خاطر است که استفاده از عینک‌ها در اغلب موارد توصیه می‌شود.اما اگر نکات ایمنی لازم را رعایت نکنید، ممکن است به بیماری برف کوری یا نورزدگی دچار شوید که در اثر تابش نور خورشید در محیط‌های برفی و انعکاس آن‌ها توسط برف اتفاق می‌افتد.

این بیماری بسیار دردناک و آزاردهنده می‌تواند آسیب‌هایی جبران ناپذیر به وجود آورد. اگر شما هم می‌خواهید در خصوص این عارضه بیشتر بدانید با ما همراه باشید. در این مقاله به معرفی برف کوری، عوارض و راه درمان آن خواهیم پرداخت.

برف کوری چیست؟

برف کوری که به آن نورزدگی یا فتوکراتیت هم می‌گویند، نوعی عارضه چشمی است که در اثر تابش شدید خورشید ایجاد می‌شود. نور خورشید و به خصوص اشعه مضر فرابنفش (UV) در اثر تابش به برف به شدت منعکس می‌شوند. اگر چشم افراد برای مدت طولانی در معرض این بازتابش قرار گیرد آسیب می‌بیند. در اینجا معمولا سوختگی قرنیه بسیار شایع است. ایجاد تاول به روی قرنیه و احساس درد و سوزش شدید از عوارض این بیماری به حساب می‌آیند. همچنین در موارد شدید ممکن است فرد به صورت دائمی بینایی خود را از دست بدهد.

به همین خاطر است که توصیه می‌شود حتما در روزهای آفتابی و در محیط‌های پوشیده از برف، حتما از عینک مناسب استفاده کنید از چشمان خود در برابر اشعه فرابفش خورشید محافظت نمایید. این بیماری بسیار آزاردهنده و دردناک است و درمان آن نیز نیازمند صرف زمان می‌باشد. به همین خاطر است که پیشگیری نمودن از آن عاقلانه‌ترین و صحیح‌ترین عمل ممکن است. در ادامه با خصوصیات این بیماری بیشتر آشنا خواهیم شد.

برف کوری

نشانه‌های برف کوری

در موارد جزئی و نه چندان وخیم فرد به صورت موقتی با کاهش توانایی بینایی مواجه می‌شود. این امر با احساس شدید سوزش و خارش همراه است. سوزش چشم ناشی از ورود آسیب به قرنیه و غشاء محافظ صلبیه است. البته در اغلب موارد با گذشت دو تا سه روز این موارد رفع می‌شوند و آثار بیماری نیز از بین می‌روند. اما در موارد شدیدتر ممکن است فرد با آسیب‌هایی جدی‌تر مواجه شده باشد. در اینجاست که مراجعه به پزشک و تشخیص دقیق مشکل ضرورت پیدا می‌کند.

برف کوری با درد بسیار شدید همراه است. این درد که همزمان با سوزش چشم بروز می‌کند بسیار آزاردهنده بوده و می‌تواند فرد را برای مدت طولانی درگیر کند. همچنین آبریزش چشم نیز بسیار شایع است و به خصوص در ساعات اولیه اتفاق می‌افتد. فرد مبتلا به برف کوری در ناحیه سفیدی چشم شاهد قرمزی ناشی از سوختگی و آسیب شدید خواهد شد. همچنین حساسیت نسبت به نور نیز از دیگر علائم این بیماری به حساب می‌آید.

درمان برف کوری

در اغلب موارد مشکلات به وجود آمده یعنی سوزش و درد به تدریج کاهش پیدا می‌کنند و پس از دو یا سه روز به کلی از بین می‌روند. اما اگر می‌خواهید زودتر بهبود پیدا کنید، بهتر با تهیه قطره اشک مصنوعی، چشم را مرطوب نگه دارید و همچنین با کمک باند و یا چشم بند آن را به خوبی ببندید. چراکه نور شدید می‌تواند وضعیت را وخیم‌تر نماید. همچنین تا جای ممکن از تابش شدید خورشید دور باشید و در محیطی نسبتا تاریک و کم نور قرار بگیرید. همچنین می‌توانید برای کاهش درد از مسکن استفاده کنید.

اگر با وجود تمامی این روش‌ها همچنان وضع شما بهبود پیدا نکرد، بهتر است به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک با برسی دقیق شرایط شما، بیماری را تشخیص داده و برای درمان هرچه سریع‌تر برف کوری برایتان قطره و دارو تجویز می‌کند. با پیگیری دقیق دستورالعمل پزشک می‌توانید خیلی زود بینایی خود را بازیافته و علائم عارضه فوق را از بین ببرید.

برف کوری

پیشگیری از برف کوری

اگر شما هم به اسکی، کوه نوردی و طبیعت نوردی علاقه دارید، باید همواره خطر ابتلا به برف کوری را در نظر داشته باشید. تابش شدید آفتاب در نواحی برفی وکوهستانی و بارتاب آن از طریق برف و یخ برای سلامت چشم افراد بسیار خطرناک است. این عارضه می‌تواند آسیب‌هایی بسیار جدی و جبران ناپذیر را به چشم شما وارد نماید. پس حتما با رعایت نکات ایمنی از بروز آن پیشگیری نمایید.

استفاده از عینک‌های مناسب حین اسکی از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر به صورت حرفه‌ای این ورزش را دنبال می‌کنید، در خصوص عینک مناسب اسکی تحقیق کرده و یکی از نمونه‌های ایده آل را خریداری کنید. همچنین خرید عینک آفتابی نیز برای افراد کوهنورد از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه به سادگی ریسک ابتلا به یک بیماری بسیار خطرناک را کاهش می‌دهد. البته لازم به ذکر است که این عینک آفتابی باید استاندارد و مناسب باشد تا به خوبی از چشم شما رد برابر اشعه‌های مضر خورشید محافظت نماید.

سخن پایانی

برف کوری یا نورزدگی که به آن فتوکراتیت هم می‌گویند نوعی نقص در بینایی است که در اثر بازتاب شدید نور خورشید توسط برف اتفاق می‌افتد. در نتیجه این واقعه قرنیه چشم دچار سوختگی و آسیب می‌شود و فرد به صورت موقتی توانایی دیدن را از دست می‌دهد. سوزش، خارش، آبریزش چشم، قرمزی صلبیه و درد شدید نیز همگی از علائم ابتلا به این عارضه محسوب می‌شوند.

برای درمان برف کوری توصیه می‌شود که از محل تابش نور دوری کرده و چشم را با قطره و یا آب شستشو دهید. سپس با استفاده از باند آن را ببندید تا از ورود نور به آن جلوگیری شود. سپس تا جای ممکن استراحت کنید. علائم فتوکراتیت با گذشت زمان کاهش می‌یابند و معمولا پس از دو یا سه روز به کلی از بین می‌روند. در غیر این صورت می‌توانید به پزشک مراجعه کنید و از او بخواهید تا به طور دقیق مشکل شما را شناسایی کرده و با تجویز دارو آن را درمان نماید. همچنین برای پیشگیری از ابتلا به نورزدگی حتما از عینک آفتابی استفاده کنید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *